UNESCO – SEMEP “En İyi Bilimsel Araştırma” Ödülü – Mayıs 2016

SEMEP (South-Eastern Mediterranean Sea Project / Güneydoğu Akdeniz Projesi) kelimelerinin baş harflerinden oluşturulmuştur. Birleşmiş Milletlere bağlı bir alt kuruluş olan UNESCO’nun 27. Genel Kurulu’nda onaylanan uluslararası SEMEP projesine 24 ülkeden pek çok okul üyedir. Bu projenin Türkiye’deki sahibi Milli Eğitim Bakanlığı olup, Çevre Bakanlığı tarafından da desteklenmektedir.

Projenin amacı;

Çevre eğitimi alanında sosyal, tarihi, bilimsel, teknolojik, etik ve kültürel boyutları da göz önüne alarak, bütünsel bir çevre eğitimi geliştirmek.

Doğu Akdeniz Bölgesi ülkeleri arasında işbirliği yapmak, iletişim ve kültürel değişim olanaklarını artırmayı, çevre bilincinin yerel, bölgesel ve küresel ölçekte geliştirilmesine katkı sağlamak.

Çevre eğitimi konusunda okullar, öğretmenler ve öğrenciler arası ilişkileri yoğunlaştırmayı, yaratıcı ve etkin öğretim tekniklerinin geliştirilmesine öncülük etmek.

Çevre eğitimi yolu ile öğrencilerin sorun tanımlama, sorun çözme, karar verme, ilişki ve iletişim kurma becerilerini geliştirmek.

Doğu Akdeniz Bölgesi’nde ortak bir çevre dili ve çevre anlayışının oluşumunu sağlamaktır.

Bu yıl MEV Okulları koordinasyonunda gerçekleştirilen Su Kaynaklarının ve Biyoçeşitliliğin Korunması (promote science fort he protection of the water resources and biodiversity) temalı UNESCO-SEMEP etkinliklerinde öğrencilerimiz “Marmara Denizine etki eden faaliyetler çalışması” ile “En İyi Bilimsel Araştırma” ödülüne layık görüldüler. ALKEV Anadolu Lisesi SEMEP proje öğrencilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.