“Üniversite Yolunda” Yurt Dışı Eğitim ve Kariyer Fuarı – Mart 2020

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi Yurt Dışı Eğitim Danışmanlığı tarafından ilk kez düzenlenen “Üniversite Yolunda” – Yurt Dışı Eğitim ve Kariyer Fuarı 5 ve 6 Mart 2020 tarihlerinde ALKEV Anadolu ve Fen Lisesinde gerçekleştirildi.

11 ay süren hazırlıklar sonucunda açılan fuara partner okulumuz Frankfurt University Applied Sciences’ın yanı sıra RWTH Aachen, Fachhochschule Ravensburg Weingarten, Brandenburgische Technische Universität Cottbus Senftenberg, Ernst Abbe Hochschule Jena, Julius Maximillians Universität Würzburg, Universität Pottsdam, Altınbaş Üniversitesi, Universität zu Köln, Türk Alman Üniversitesi gibi yüksek öğrenim kurumları, DAAD-Alman Akademik Değişim Servisi, Türk Alman Sanayi ve Ticaret Odası gibi kurumlar, İngiltere ve Avusturalya’daki bazı üniversitelerin Türkiye’de temsilciliğini yürüten EDCON firması ve bazı İtalyan devlet üniversitelerinin Türkiye temsilcisi olan Firenze Eğitim, Goethe Enstitüsü, F+U Academy of Languages gibi dil okulları, Biltur, Edubucks, Kreativ ve YFU gibi eğitim danışmanlık ve değişim programları firmaları, Mercedes Benz ve Haribo gibi köklü Alman firmalarının yanı sıra HSBC bankası katılmıştır.
Daha önceden katılacağını bildirmiş olan partner okulumuz Fachhochschule Würzburg-Schweinfurt, Rheinische Friedrich Wilhelms Universität Bonn ve Michigan State University mücbir sebeplerden dolayı katılımlarını iptal etmişlerdir.
Fuarımıza öğrencilerimizin yanı sıra velilerimiz, Cağaloğlu Anadolu Lisesi ve Vefa Anadolu Lisesinden misafir öğrenciler de katılmışlardır.

Fuarın ilk günü ziyaretçilerimiz stantlarda bilgi almışlar, açılış töreninde DAAD Alman Akademik Değişim Servisi yetkilisi Murat Kemaloğlu’nun Almanya’da yüksek öğrenim konusunda verdiği bilgileri dinlemişlerdir. Sonrasında da ilgilenen öğrenciler için Firenze Eğitim’den Daniele Bruno İtalya’da yüksek öğrenime giriş şartları, tıp, mimarlık, mühendislik gibi bölümlerde okuma koşullarıyla ilgili bir seminer vermiştir.

Fuarın ikinci günü ise okulumuz öğrencileri önceden kayıt oldukları oturumlarda RWTH Aachen, Fachhochschule Ravensburg Weingarten, Brandenburgische Technische Universität Cottbus Senftenberg, Ernst Abbe Fachhochschule Jena, Türk Alman Üniversitesi, F+U Academy of Languages, EDCON tarafından verilen workshoplar ve örnek derslere katılım sağlamışlardır.

Yoğun geçen iki günün ardından 6 Mart 2020 Cuma günü öğleden sonra sona eren etkinliğin ikincisinin 2022 yılının bahar aylarında yapılacağı bilgisi katılımcı kurumlarla paylaşıldıktan sonra, kendilerinden bir sonraki fuarımıza katılım sözü alınmıştır.