Yurt Dışı Eğitim Paneli – Mart 2019

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi Yurt dışı Eğitim Danışmanlığının 5 Mart 2019 tarihinde düzenlediği Yurt dışı Eğitim Paneli’ne Partner okulumuz “Frankfurt University of Applied Sciences “dan Gürkan Aşcı, “Hochschule für angewandte Wissenschaft Würzburg-Schweinfurt” dan Şenol Arslan ve Dr. Daniel Wimmer ve “Berlin International University of Applied Sciences” dan Ferat Koçak katılım göstermişlerdir. Yaptıkları sunumlar ve ardından gerçekleştirdikleri görüşmelerle öğrencilerin özellikle üniversitelerin kabul koşulları, ilgilendikleri bölümler ve staj imkanları gibi konularda sorularını yanıtlamışlar ve Almanya’da üniversite okuma konusunda öğrencilere ışık tutmuşlardır.

Am 5. März 2019 waren Herr Gürkan Aşçı von der Partneruniversität Frankfurt University of Applied Sciences, Herr Şenol Arslan und Herr Dr. Daniel Wimmer von der Hochschule für angewandte Wissenschaft Würzburg-Schweinfurt eingeladen um Schülern des ALKEV-Gymnasiums eine Präsentation zu halten und ihre Fragen zum Thema „Studieren in Deutschland“ zu beantworten. Die Schüler interessierten sich insbesonders für die Aufnahmebedingungen, für bestimmte Studiengänge und auch für Praktikumsmöglichkeiten.