23 Kasım Pazartesi Paylaşımı “Öğretmenler Neden Önemlidir?”

Öğretmenler Neden Önemlidir?

Ben çocukken okulu pek sevmezdim. İngilizce derslerini severdim. Ama sıra matematik ve fen bilimleri derslerine gelince genellikle kötüydüm. Gerçek şu ki liseden zar zor mezun oldum.

Bugün eğitim sistemimiz, benim öğrenci olduğum yıllardakinden çok daha farklı. Dünya, özellikle son yıllarda eğitim konusunda önemli ve büyük bir değişimden geçiyor.

Günümüzde çocuklar, dijital teknoloji dünyasının içinde büyüyorlar. Artık bilgi herkes için kolayca ulaşılabilir ve ücretsiz. Bu çok güçlü bir şey. Dijital teknoloji bilgiyi toplayabiliyor, saklayabiliyor ve insanlarla yeni yollardan bağlantılar kuruyor.

Dijital teknoloji, öğrenme sürecine muhteşem katkılar sağlayabilir ama bir insanın yaptıklarını yapamaz.

Eğitimdeki İnsani Dokunuş

Geriye dönüp baktığınızda, en iyi öğretmenlerinizin sizinle bağ kuran öğretmenler olduğunu hatırlarsınız. Çoğu kez size destek verip sırtınızı sıvazlamışlardır, sizi gerçekten tanımışlardır ve sizinle şakalar yapmışlardır. Size cesaret veren, sizi teşvik eden ve kendinize güvenmenizi sağlayan insanlardır. Size, “Bunu yapabileceğini biliyorum. Hadi bakalım” gibi sözler söylerler.

Dünya çok konuda değişti ama bu dünyanın henüz değişmeyen yönlerinden biridir: Öğretmenlik hâlâ dünyanın en önemli mesleği.

Bana göre bir çocuğun bir bilgiyi çok iyi anladıktan sonra onu alıp gerçek dünyada kullanmasını izlemekten daha heyecan verici ve harika bir şey yok.

Bunu sağlayanlar öğretmenlerdir. Öğretmenler motive eder. Öğretmenler, öğrencilerin anlaması için bilgiyi sentezler. Öğretmenler dinler, rehberlik eder ve akıl hocalığı yapar. Öğretmenler önemlidir.

Yazı: George Lucas, Film yapımcısı ve George Lucas Eğitim Vakfı’nın Kurucusu

Kaynak: Edutopia.org