MENÜ

Cumhuriyetimiz 98 Yaşında! – Ekim 2021

Barış, özgürlük ve bağımsızlık tutkusunun duygularımızı coşturduğu, yurdumuzun en büyük bayramı, laik, demokratik Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yılı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız pandemi önlemleri kapsamında 29 Ekim Cuma günü Zoom Meeting ve Google Meet platformları üzerinden yapılan yayınlarla her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşku ile kutlandı.

ALKEV Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi iş birliği ile gerçekleştirilen tören; bando açılışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından program, İlkokul ve Ortaokul Müdürümüz Sayın Ayşenur YAVUZ’un ve Lise Okul Müdürümüz Sayın Elif DURUKAN’ın ilgili kademelere yaptıkları konuşmaları ile devam etti.

İlkokul, Ortaokul ve Lise Okul Öğrenci Birliği başkanlarının açıklandığı törende; İlkokul Öğrenci Meclisi Başkanı seçilen Kayranil Düzel, Ortaokul Öğrenci Meclisi Başkanı seçilen Defne Akçay ve Lise Öğrenci Meclisi Başkanı seçilen Emre Yıldırım konuşmalarını yaptılar.

Ortaokul kademesinde düzenlenen “ATATÜRK VE CUMHURİYET” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerden, 6-C sınıfından Ece Aşkın üçüncülük, 7-B sınıfından Sude Evren ikincilik, 8-D sınıfından Mina Kaya ise birincilik ödüllerini aldılar.

Cumhuriyetimizin 98. yılı için hazırlanan “Cumhuriyet’in Yıldızları” temalı gösteri ile devam eden törende öğrencilerimiz; Atatürk’ün açtığı yolda Cumhuriyet’i yücelten, Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını gelecek nesillere taşıyan, karanlıkları aydınlıklara çıkaran Cumhuriyet Döneminin mihenk taşları olan aydınların hayatlarından kesitler sundular. Cumhuriyet’in Yıldızları oratoryomuz ve okul orkestramızın video gösterileriyle devam eden törenimizin sonunda ALKEV Lisesi Orkestramız 10. Yıl Marşı’nı söyleyerek ekran başındaki herkese CUMHURİYET coşkusunu yaşattı.

“Bu eseri ona bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak.” diyen Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyet’in; fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür ve yüksek karakterli koruyucuları olacağımıza söz veririz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!

  

“Cumhuriyet’in Yıldızları” Oratoryosu

İlköğretim Tören Videomuz

Lise Tören Videomuz