Alman Liseliler Kültür ve Eğitim Vakfı

İstanbul Alman Lisesi’nde aldıkları eğitim ve öğretimin önemini kavramış ALMAN LİSELİLER, 1996 yılında 72 kurucu üyenin bir araya gelmesiyle Alman Liseliler Kültür ve Eğitim Vakfı’nı kurmuşlardır. Vakfın temel amacı, vakfın kurucuları olan Alman Liselilerin hayatlarını başarıya ulaştıran eğitim ve kültürün devamını sağlamak, yeni nesillere evrensel değerleri aktarmak ve ülkemize nitelikli eğitim kurumları açarak başarılı öğrencilere destek olmaktır.

Bu amaçla vakıf tarafından Büyükçekmece’de göl ve körfez manzaralı 30 dönümlük arazide, öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde, kapalı spor salonu, açık spor alanları, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise eğitim binalarından oluşan, zemin etüdü çalışmaları yapılmış modern bir kampüs inşa edilmiştir.

ALMAN Liseliler Kültür ve Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti, 72’si kurucu üye olmak üzere 102 üyeden oluşmaktadır.

Mütevelli heyeti üyelerimizden Alman Lisesi anıları ve ALKEV