Alman Liseliler Kültür ve Eğitim Vakfı

İstanbul Alman Lisesinde aldıkları eğitim ve öğretimin önemini kavramış ALMAN LİSELİLER, 1996 yılında 72 kurucu üyenin bir araya gelmesiyle Alman Liseliler Kültür ve Eğitim Vakfını kurmuşlardır. Vakfın temel amacı, vakfın kurucuları olan Alman Liselilerin hayatlarını başarıya ulaştıran eğitim ve kültürün devamını sağlamak, yeni nesillere evrensel değerleri aktarmak ve ülkemize nitelikli eğitim kurumları açarak başarılı öğrencilere destek olmaktır.

Bu amaçla vakıf tarafından Büyükçekmece’de 30 dönümlük arazide, öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde, kapalı spor salonu, açık spor alanları, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise eğitim binalarından oluşan, zemin etüdü çalışmaları yapılmış, 17.500 metrekare kapalı alanı bulunan modern bir kampüs inşa edilmiştir.

ALMAN Liseliler Kültür ve Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti, 72’si kurucu üye olmak üzere 103 üyeden oluşmaktadır.

Vakıf web sitemiz için tıklayın.