Bugün 10 Kasım 2018…

“Tüm karanfilleri toplasak Anıtkabir’den, yaşlar süzülse Türkiye’nin her köşesinden, mezar taşlarındaki kargalar uçuşsa ve biz, düşlesek her gece yatmadan önce; yarın sabah Atatürk gelse diye. Yine de gelmez misiniz geri? Açmaz mısınız bir anda gözlerinizi Dolmabahçe’de saat yine dokuzu beş geçse … dursa sirenler, dursalar gizlice… Salih Bozok da Celal Bayar da gülerek çıksa o gün Dolmabahçe’den. Gülse Mustafa Kemal, gülse Atatürk, baksanız gökyüzüne ve koklasanız yine memleketi. Saatiniz bu defa sadece kurşun değil hastalık da geçirmese…”

Ata’mızın aramızdan ayrılışının 80. yıl dönümünde ALKEV Özel Okulları olarak hazırlamış olduğumuz 10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Anlama günü etkinliklerimiz sabah 09.05’te Ata’mıza sunulan çelenk ve saygı duruşu töreni ile okulumuzun spor salonunda başladı. ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi ile ALKEV Özel Ortaokulu ve İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı törende “Atatürk’ü Yaşıyorum” anlatısı ve 5. Sınıf öğrencilerimizden oluşan koromuzun söylediği duygu yüklü şarkılar eşliğinde Ata’mızın farklı yönlerini anlamaya ve anlatmaya çalıştık. Ortaokul öğrencilerimizin gerçekleştirdiği Anıtkabir ziyareti görüntüleri ile başlayan törenimiz ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Sayın Elif DURUKAN’ın günün anlam ve önemini anlatan konuşmalarıyla devam etti. Türkçe-Türk Dili ve Edebiyatı zümrelerimizin düzenlemiş olduğu “Yaşayan Atatürk” konulu şiir yarışması ve “Ata’ya Mektup” konulu kompozisyon yarışmalarında birinci olan öğrencilerimiz şiir ve mektuplarını törende bizlerle paylaştılar.

Bugün bir kez daha Ata’mızın sözlerinin önemini kavrayarak onun eserlerini, düşüncelerini gelecek yüzyıllara çağdaş değerlerle taşıma ve sürdürme görevinin hepimizde olduğunun bilinciyle törenimizden ayrıldık.