10 Kasım 2022… Atatürk Ölmedi

Dere tepe bucak köy
Yeryüzü yaşamalarımla değil
Oralarda, senin gittiğince!

Bir ülkeyi yoktan var eden, devrimlerin, büyük ideallerin yüce Ata’sının, Mustafa Kemal ATATÜRK’ün aramızdan ayrılışının 84. yılı bugün. Ata’mızın Cumhuriyet’i emanet edecek kadar güvendiği bizler; onun aydınlattığı yolda, durmadan, ilke ve inkılaplarına bağlı bir şekilde emin adımlarla ilerlerken; bize olan güvenin sorumluluğunu da korkusuzca göğsümüzde taşımaktan onur ve gurur duyuyoruz. Onu yaşıyor ve yaşatmaya devam ediyoruz.

ALKEV Özel Fen ve Anadolu Lisesi – ALKEV Özel İlkokul ve Ortaokulu olarak Atatürk’ü Anma Günü her yıl olduğu gibi bu yıl dönümünde de Atatürk’e olan sonsuz özlemimizi dile getirerek gerçekleşti. Saat 09.05’te çelenk sunumu ile başlayan törenimiz, ALKEV Özel Okulları müdür yardımcılarının günün anlam ve önemini belirten konuşmaları ile devam etmiştir.

ALKEV Özel Ortaokulu Türkçe Zümresi’nin düzenlediği ‘’Yaşayan Atatürk’’ konulu şiir yarışmasının sonuçları açıklanmış, ardından ‘’Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir!’’ diyen Atatürk’ün anısına “Kara Haberler” ve “Askerim Ağlıyor” adlı drama sergilenmiştir. “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar’’ koromuz tarafından seslendirilip Atatürk’ün çocuklarının her daim onun izinde, her daim onun ışığında olacağı bize yürekten hissettirilmiştir. Atatürk’ün en sevdiği türkülerden biri olan ‘’Selânik Türküsü’’ okunurken Ata’mızın en sevdiği oyunlardan biri olan zeybek ile törenimiz son bulmuştur.

Atatürk, taşıyacağım
Çanakkale’de, Sakarya’da, Çankaya’da, al al
Senin taşıdığını;
Yurdun gök ülküsü
Dalgalanırken
Senin bayrağını yücelteceğim.
Senin çıktığınca.

Sonsuza dek kalbimizdesin…

Tören videosu için tıklayınız.

Dünyanın Dört Bir Yanından 10 Kasım Radyo Haberleri için tıklayınız.