Pi Günü – Mart 2017

Her yıl 3.ayın 14.günü kutladığımız matematik sabiti Pi Gününü bu sene de çeşitli etkinlikler yaparak kutladık.
1,2,3 ve 4. sınıf öğrencileri spor salonunda hazırladığımız bu güne özel sayı yarışlarıyla eğlenceli zamanlar geçirdiler.
5,6 ve 7.sınıflarla konferans salonunda gerçekleştirdiğimiz “Pi Basamakları Ezberleme Yarışması”nda öğrencilerimiz Pi sayısının basamaklarını saydılar. “Bir İşlem Yarışması”nda ise, sayılarla işlemler yaparak hem eğlendiler hem de beyin jimnastiği yaptılar. 7.sınıf öğrencilerimizden oluşan bir grup öğrenci ilkokul ve 5.sınıftaki öğrencilerimize Pi sabitiyle ilgili bilgilendirme sunumu yaptılar. Sunumlarının sonunda Pi sabitinin önemi, günlük hayatta kullanımı üzerine sınıflarda etkinlik düzenlediler.
6.sınıf öğrencilerimizin bir gün önce okulda yapmış oldukları Pi kurabiyeleri ve 5.sınıf öğrencilerimizin matematik derslerinde tasarladıkları Pi çantaları, Pi aksesuarları gün boyunca sergilendi. ALKEV Okullarında Pi günü coşkuyla kutlandı.