7.Sınıflar ile 150 Milyon Kilometre Uzaklığı İncelemek – Ekim 2022

İstanbul Üniversitesi Gözlemevi, Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümü ile İstanbul Üniversitesi Gözlemevi Araştırma ve Uygulama Merkezine bağlı olarak “Gözlemsel Astronomi” alanında araştırma ve çalışmalar yapmak için kurulmuştur.

Öğrencilerimiz uzmanların anlatımı eşliğinde gözlemevini ziyaret etmiş ve Güneş gözlemi yapmışlardır. Güneş hakkında bilgi sahibi olan öğrencilerimize teleskobun çalışma prensibi ve mercek sistemleri de tanıtılmıştır. Ayrıca öğrencilerimiz okul bahçesinde yer alan ve halen görevini yerine getirmekte olan Beyazıt Yangın Kulesini de görme fırsatı yakalamışlardır. 1894 depreminde kısmen hasar görmüş ve aslına uygun olarak onarılmış, 85 metre uzunluğundaki kule; ihtişamıyla öğrencilerimizin ilgisini çekmeyi başarmıştır.