2. Janoschtag – Mai 2019

So wie im letzten Jahr fand auch in diesem Jahr unser Janosch-Projekttag für die 3. Klassen statt. Zu Besuch kam die Terakki Schule. Wir hatten an diesem Tag verschiedene Workshops für die Schüler unter anderem vom Goethe Institut und Doc. Dr. Necdet Neydim vorbereitet. Außerdem durften wir die Deutsch – Türkische Buchhandlung sowie den Kelime Verlag an unserer Schule begrüßen. Als Projektabschluss haben unsere Schüler eine selbstausgewählte Janosch-Geschichte im Rahmen ihres Deutschportfolios präsentiert.

2.Janosch-Günü

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 3. sınıflarımız için Janosch Projesi gerçekleştirildi. Misafir okulu olarak Terraki Okulu katıldı. Goethe Enstitüsü ve Doç. Dr. Necdet Neydim’in katılımlarıyla da bu yıl öğrencilerimiz için farklı Workshoplar yapıldı. Bunun yanında okulumuzda Türk Alman kitapevini ve Kelime Yayınevlerini de okulumuzda ağırladık. Proje sonu ile ilgili öğrencilerimiz Janosch hikâyelerinden diledikleri bir hikâyeyi Almanca Portfolyo gününde velilerimize sunumlarını gerçekleştirdiler.