22. Özgün Düşünce ve Kompozisyon Yarışması Ödül Töreni – Nisan 2024

“Yeniden Doğuş…”

İstanbul’da Öğrenim Gören Genç Yazarlarla Buluştuk…

ALKEV Özel Ortaokulu olarak İstanbul ili genelinde düzenlediğimiz Özgün Düşünce ve Kompozisyon Yarışmamızın bu seneki konusu 5 ve 6. sınıflar düzeyinde ve 7 ve 8. sınıflar düzeyinde Cumhuriyetimizin 100. yılına ithafen “Yeniden Doğuş” idi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ALKEV Özel Ortaokulu olarak geleneksel hâle getirdiğimiz ve “Küçük Çocuklar Büyük Düşünceler” sloganıyla bu yıl yirmi ikincisini düzenlediğimiz Özgün Düşünce ve Kompozisyon Yarışması ödül törenimizi 30 Nisan Salı günü ALKEV Özel Okulları Zeynep Mercan Işıl Konferans Salonu’nda gerçekleştirdik. Orkestramızın söylediği parçalar, tango, lirik dans ve dereceye giren öğrencilerin yazılarıyla ödül törenimiz, duygu ve düşüncelerimizde güzel izler bıraktı.

İstanbul’un pek çok ortaokulundan yarışmaya katılan öğrencilerin yazılarını; jüri üyeleri Figen Atalay, Müge İplikçi, Doğu Yücel, Ömür Kurt inceledi ve değerlendirdi.

22.Özgün Düşünce ve Kompozisyon Yarışması’nda 5 ve 6. sınıflar düzeyinde ALKEV Özel Ortaokulundan Zeynep Erva B., Nazan Moroğlu Mansiyon Ödülü’nü; İELEV Özel 125.Yıl Ortaokulundan Eylül V. üçüncülük ödülünü, VKV Koç Özel Ortaokulundan Mila S. ikincilik ödülünü; Kemerburgaz Bilim Okulundan Alin B. birincilik ödülünü kazandı.

7 ve 8. sınıflar düzeyinde ise Ulus Musevi Okulları- Milen S., Ayşe Füsun Arıbaş Mansiyon Ödülü’nü; Terakki Tepeören Özel Ortaokulu- Yasemin Ö., üçüncülük ödülünü; ALKEV Özel Ortaokulundan Duru U. ikincilik ödülünü; Mimar Sinan Koleji- Beril H. birincilik ödülünü kazandı.

Duygu ve düşüncelerini özgün biçimde ifade eden, geleceğimizin mimarları değerli gençleri her yıl ALKEV Özel Okulları çatısı altında buluşturmaktan büyük bir mutluluk duymaktayız.

Video için tıklayınız.