26 Eylül Türk Dil Bayramı – Eylül 2017

ALKEV öğrencileri ve Türkçe öğretmenlerimiz, ilkokul ve ortaokul kademelerinde günün anlam ve önemine yönelik etkinlikler gerçekleştiler. 7. sınıf öğrencilerinden Yağmur Danışoğlu ve Zeynep Gülin Aktaş, 6.sınıf öğrencilerinden Emir Çelet ve Berr Alya Loçlar, 5.sınıf öğrencilerinden Furkan İlkun ve Duru Öztürk; Büyük Önder Mustafa Kemal’in dil üzerine çalışmalarından örnekler sunarak 1.sınıftan 4.sınıfa, Türkçemizin gelişimini, yaptıkları sunum ile öğrencilerimizle paylaştı. Ortaokul sınıflarında öğretmenlerimiz derslerini Türk Dil Bayramı’na yönelik etkinliklerle işlediler.
Bugün dünya çapında yazarlarımız, sanatçılarımız varsa bunu Atatürk’ün güzel Türkçemizi işlek bir yazı dili durumuna getirmesine borçluyuz. Onun manevi huzurunda saygıyla eğiliyor, 26 Eylül Dil Bayramı’mızın 85.yılını kutlamaktan onur duyuyoruz.