1♾️🇹🇷 Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun

Cumhuriyet birken bin olmak, milyon olmaktır.
Yüreklerin birleşmesi ile kazanılmış bir zafer,
Bir ülkenin yeniden doğuş anıdır.

İstiklalden istikbale uzanan cumhuriyet yolculuğumuzun 100. yıl dönümünü okulumuzda büyük bir coşkuyla, tek yürek olarak kutladık. Türk milletinin varoluş mücadelesini taçlandırdığı bu kutlu günde, sevgili öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve kıymetli velilerimiz ile hafızalarımızdan uzun süre silinmeyecek bir tören gerçekleştirdik.

Okul bandomuzun yaptığı açılışın ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının aziz hatıraları için saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı’mızı söyledik.

100 yıl, koca bir asır demek… Bir asırlık bu mücadeleyi öğrencilerimiz 1 günde kutlamak yerine 100 farklı etkinlikle kutladılar. Her gün okulumuzun farklı kademelerinde yapılan 100 çok özel etkinlikle cumhuriyet tekrar tekrar doğdu. “Cumhuriyete gönüllüyüz, cumhuriyetle güçlüyüz.” diyerek okulumuzda gerçekleştirdiğimiz bu etkinliklerden oluşan videoyu törende nefeslerimizi tutarak izledik.

Günün anlam ve önemini İlkokul Müdürümüz sayın Batuhan Nar ile Ortaokulu ve Lise Müdürümüz sayın Elif Durukan’ın konuşmaları ile kalbimizin derinliklerinde hissettik.

Cumhuriyetin en önemli kazanımlarından olan halkın egemenliğini ilke edinen ALKEV Özel Okullarında, öğrenci meclisi temsilcisi seçimlerinin kazananlarını açıkladık. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenci meclisi başkanlarının konuşmalarını dinledik.

ALKEV Özel Okulları öğrencileri; hiç pes etmeden, yılmadan, yorulmadan, korkmadan sadece ileriye, aydınlığa ulaşmak için çıkılan o “Hürriyet ve Özgürlük Yolunun” 100 yıllık serüvenini harika bir drama performansı ile sahnelediler.

Öğrencilerimiz 100. yılın coşkusunu ALKEV Korosu ve ALKEV Band müzik grubu eşliğinde yürekten söyledikleri marşlarla ve şarkılarla yaşadılar, yaşattılar.

100.yıl onuruna kesilen Cumhuriyet Pastası ile töreni sevinç ve coşku içerisinde sonlandırdık.

Sevgili Ata’m; Cumhuriyetin “Kuruluş Felsefesi ve Temel Değerleri”, yarının çocukları ve genç evlatlarının elinde daima “yükselecek” ve “sonsuza kadar yaşayacaktır”.

Canlı Yayın Kayıdı