33. Uluslararası Kitap Fuarı – Kasım 2014

ALKEV Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleriyle 14 Kasım 2014 Cuma günü güzellikleri ve farklılıklarıyla bizlerde olumlu izler bırakan 33. Uluslararası Kitap Fuarı’na katıldık.

Öğrencilerimizle kitapların o muhteşem kokusunu içimize çekmenin hazzını yaşamak dışında 14.00’te katıldığımız “Nazım Hikmet’in Ölümünün 50. Yılı” başlıklı söyleşide Hıfzı TOPUZ, Orhan KARAVELİ ve Ahmet ÖZER ile Nazım Hikmet’i bir kez de bilmediğimiz farklı yönleriyle tanıma fırsatı bulduk. Ardından “Orhan Kemal 100 Yaşında: Yaşamı ve Eserleri” konulu sohbette ise Orhan Kemal’in oğlu Işık ÖĞÜTÇÜ ile Orhan Kemal’in yaşamına, birinci ağızdan şahitlik ettik.

Nazım Hikmet’in, Orhan Kemal’in edebi kişiliğinin oluşumundaki etkisini anılarından, eserlerinden alıntılarla dinledik. TÜYAP Kitap Fuarı’nın sadece kitaplara bakmak, yeni kitaplar satın almak olmadığını anlayarak kitap fuarının yazar, araştırmacı akademisyen ve eleştirmenlerin bir araya geldiği büyük bir etkinlik olduğunun farkındalığıyla ve bunu yaşamış olmanın derin mutluluğuyla etkinliğimizi sonlandırdık. Şimdi 34. Kitap Fuarı’nı heyecanla bekliyoruz.