5.Sınıflar ile “Hazine Avı” – Mart 2022

14 Mart Pi Günü’nü farklı etkinliklerle kutladığımız haftada, 5.sınıf öğrencilerimizle Hazine Avı etkinliğimizi gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz, gün boyu tüm teneffüslerde gruplar halinde, ipuçlarını takip ederek, bina içinde saklanmış görevlerinin peşine düştüler. Görevler arasında şifreli kilitle kilitlenmiş kutunun şifresini bulup kutunun içindeki harfe ulaşma, sihirli kalemle duvara yazılmış kelimeyi okuma, şifrelenmiş cümledeki sorunun cevabını bulma, yapbozu tamamlayıp sayıya ulaşma, Kraliçeyi Kurtarmak kitabında gizlenmiş harfi bulma gibi eğlenceli bulmacalar vardı. Her görevi başarıyla tamamladıklarında gizemli harfler elde ettiler. Tüm harfleri bir araya getirdiklerinde ise şifreye ulaştılar. Böylelikle matematikle dolu keyifli bir gün geçirdiler.