5.Sınıflar TÜZDER-DAHİ PARK Gezisi – Mart 2022

5.sınıf öğrencilerimiz 29 Mart Salı günü, TÜZDER-DAHİ PARK Günlük Atölye Çalışmalarına katıldılar. Zeka-Akıl Oyunları Atölyesi, Bilim Atölyesi, Robotik Kodlama ve Yazılım Atölyesi, Uzay ve Astronomi Atölyesi ve Zihin Haritaları Atölyesi olmak üzere 5 farklı atölyede eğitmenler eşliğinde faaliyetlerde bulundular. Zeka-Akıl Oyunları Atölyesinde üç boyutlu düşünebilme, mantık yürütme, problem çözme ve uzamsal algı becerilerine yönelik akıl oyunları oynadılar. Bilim Atölyesinde temel fizik-kimya-biyoloji temelli deney çalışmalarında deneylerde kullanılacak malzemeler, malzemelerin yapısı, deneyin sonucuna etkisi gibi teorik bilgilerden sonra pratik kısmında sabun yaptılar. Robotik Kodlama ve Yazılım Atölyesinde mekanik ve robotik alanlarda becerilerini geliştirebilecekleri çalışmalarda bulundular. Uzay ve Astronomi Atölyesinde öğrencilerimize yıldızlar hakkında bilgi aktarımının sağlandığı planetaryum gösterimi gerçekleştirildi.  Zihin Haritaları Atölyesinde ise sıra dışı düşünmenin, olaylara farklı açılardan bakabilmenin öğretilmesini sağlayan bir etkinlik yapıldı. Günün sonunda isme özel hazırlanmış katılım sertifikaları da günün anısı olarak öğrencilerimize verildi.