55. Kütüphane Haftası Etkinliği – Mart 2019

1. Kütüphane Haftası, bu yıl 25-31 Mart 2019 tarihleri arasında “Değişen Toplum, Dönüşen Kütüphaneler” ana temasıyla kutlanıyor. Hafta dolayısıyla ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi Hazırlık ve 9. sınıf öğrencilerimiz ile birlikte Beylikdüzü Yaşar Kemal Kütüphanesine gittik. Etkinliğimizde, öğrencilerimizin kütüphane dersinde edindikleri “Bilgi Okuryazarlığı” becerilerini başka bir kütüphanede uygulamaları hedeflenmiştir.

Bu amaçla hazırlanan Beylikdüzü Yaşar Kemal Kütüphanesi etkinliği araştırma, inceleme, gözlem formunda yer alan:

• Kütüphanenin kataloğundan Edebiyat/Dil konulu kitapların bir listesinin çıkarılması,
  • Edebiyat/Dil konusunda var olan kitapların bibliyografik künyelerinin çıkartılarak, tanıtımının yapılması, (Kaynakça)
  • Her öğrencinin, kendi proje çalışmasının araştırmasını yapması ve konusuyla ilgili kütüphanedeki kitapların bir listesini kataloglara bakarak çıkarması, bu kitaplardan birinin de tanıtımını yaparak, diğer kitaplardan ilginç bulduğu yerleri alıntı veya aktarma yaparak not etmesi,
  • Süreli Yayınlar/Dergi ve gazeteler bölümünün gezilmesi. Dil ve edebiyat dergilerinin bulunup bunların isimlerinin not edilmesi gibi çalışmalar yapılmıştır.

Bir öğrencimizin gezi ile ilgili yazdığı, “Bugün kütüphane ortamında gerçekten araştırma yaptığımı ve belirli sonuçlara varabildiğimi hissettim.” notu gezinin amacına ulaştığının bir göstergesidir.