6.Selim Demiren Proje Sergisi ve Bilim Şenliği 2022

Dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek ve yeni farkındalıklar oluşturmak için “SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK” teması ile bu yıl “SELİM DEMİREN PROJE SERGİSİ VE BİLİM ŞENLİĞİ”nin altıncısı düzenlenmiştir.

İstanbul Teknik Üniversitesi Solarcar Team, İstanbul Üniversitesi Böcek Atölyesi, Altınbaş Üniversitesi Eva Team iş birliği ile öğrencilerimiz “Sürdürülebilir Yaşam” alanında 8 farklı atölyeyi deneyimleme fırsatı buldular.

İki ayrı bölümde gerçekleştirilen bilim şenliğimizin ilk bölümünde BM SDSN Türkiye Ağı Koordinatörü Bahar ÖZAY “BM Kalkınma Amaçları ve Sürdürülebilirlik” konusunda, Adrenoforlife Kurucu Ortak ve Moda Direktörü Nihan AYDOĞAN YARLI “Sürdürülebilir Moda” konusunda bilgi ve deneyimlerini öğrencilerimiz ile paylaştılar.

İkinci bölümünde ise; Tarih alanında 16, Coğrafya alanında 9, Türk Dili ve Edebiyatı alanında 5, Sosyoloji alanında 8, Değerler Eğitimi alanında 1 ve Psikoloji alanında 12 proje olmak üzere toplamda 51 proje sergilenerek hazırlanan projeler jüriler tarafından değerlendirildi ve başarılı bulunan projelerin sahipleri ödüllendirildi.