6.Sınıflar İş Bankası Müzesi Gezisi – Mart 2018

ALKEV Özel Ortaokulu 6. Sınıf öğrencileri için “Tasarrufu Matematikle Öğreniyoruz” teması ile İş Bankası Müzesi Bütçe Tutum Tasarruf atölyesine planladığımız gezimizi 28 Mart tarihinde gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Atölyede öğrencilerimiz matematik işlemleri ve çeşitli oyunlarla desteklenen müze gezisinin ardından atölye çalışmasına geçtiler.
Atölyede, bir işin kurulum aşamasında gerekli olan hesap işleriyle, şirket kurulumu, ürün satışı, ürün üretimi ile ilgilenmeye başlarlar. Okulda öğrendikleri temel matematik bilgilerinin yanı sıra, oran-orantı, kesir problemleri, yüzde hesapları gibi konulardan müfredat programlarına uyumlu olarak hazırlanan çalışmalarda hem bilgilerini pekiştirdiler hem de şirketlerine logo tasarladılar.