6459 Agrobotik’ten FRC Turnuvalarında Çifte Başarı – Nisan 2026
6459 AGRobotik takımı, Türkiye Atletizm Federasyonu Atletizm Salonu’nda düzenlenen FIRST Robotics Competition (FRC) Marmara ve Avrasya Regional yarışmalarında büyük başarılara imza attı.
28-30 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen Marmara Regional turnuvasında takımımız, sıralama maçlarını birinci sırada tamamlayarak play-off turlarına ittifak kaptanı olarak katılma hakkı kazandı. Başarılı performansını finallere kadar taşıyan 6459 AGRobotik, turnuvada Finalist ödülünü alırken aynı zamanda robotun teknik tasarımıyla prestijli “Excellence in Engineering” (Mühendislikte Mükemmellik) ödülünün de sahibi oldu.
Bu başarının hemen ardından, 31 Mart-2 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Avrasya Regional yarışmasına katılan takımımız, buradaki sıralama maçlarını da ikinci sırada bitirdi. Play-Off maçlarında ittifak takımlarıyla birlikte harika bir uyum yakalayan 6459 AGRobotik, rakiplerini geride bırakarak turnuvayı “Winner” (Şampiyon) unvanıyla tamamlamayı başardı. Takımımız, üstün teknik donanımını bu yarışmada da kanıtlayarak üst üste ikinci kez “Excellence in Engineering” ödülüne layık görüldü.
Ekibimiz, elde ettiği bu başarılar sayesinde 29 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında ABD’nin Houston kentinde yapılacak olan Dünya Şampiyonası’na katılma hakkı kazandı.
Kısa süre içinde katıldığı iki büyük turnuvadan bir şampiyonluk, bir finalistlik ve iki mühendislik ödülü ile dönen 6459 AGRobotik takımı, elde ettiği bu çifte başarıyla gurur verici bir tablo çizdi.








