7.Selim Demiren Proje Sergisi ve Bilim Şenliği – Mayıs 2023

Şehirlerin ve insan yerleşimlerinin kapsayıcı, güvenli, dayanıklı ve sürdürülebilir kılınması adına farkındalık oluşturmak için “SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLER VE TOPLULUKLAR” teması ile bu yıl  “SELİM DEMİREN PROJE SERGİSİ VE BİLİM ŞENLİĞİ”nin yedincisi düzenlenmiştir.
İki ayrı bölümde gerçekleştirilen bilim şenliğimizin ilk bölümünde İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa İnşaat Fakültesi Yapı anabilim Dalı başkanı Prof. Dr. Cenk Alhan ve Sisdec kurucu ortağı İnş. Y.Müh. Mert Hacıemiroğlu “Sürdürülebilir Şehirler İçin Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı ve Sismik İzolasyon” konusunda bilgi ve deneyimlerini paylaştılar. Öğrencilerimize İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa İnşaat Fakültesi akademisyenleri üç farklı atölye gerçekleştirdiler.
Marmara Belediyeler Birliği Dış İlişkiler ve Projeler Kıdemli Uzmanı Özge Sivrikaya ve Eğitim Uzmanı Ferhat Ümit yerel yönetimlerde “Sürdürülebilir Şehirler” konusunda bilgi ve deneyimlerini paylaştılar. Ardından 9 ve 10.sınıf öğrencileri ile “Sürdürülebilir Bir Şehir Tasarlama” atölyesi ile belediyelerin sorunlarına çözüm bulma atölyesi gerçekleştirdiler.
İkinci bölümünde ise; Hazırlık sınıfı öğrencileri tarafından Tarih, Coğrafya, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji, Değerler Eğitimi ve Psikoloji alanlarında hazırlanan toplam 53 proje sergilenerek jüriler tarafından değerlendirildi ve başarılı bulunan projelerin sahipleri ödüllendirildi.