ALKEV Almanca Kitap Günleri 2022

ALKEV Beyhan Eczacıbaşı Kütüphanesi ev sahipliğinde, 24-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında “ALKEV Almanca Kitap Günleri (Tag Der Deutschen Kinderbücher)” etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Türk – Alman Kitabevi’nin katılımda bulunduğu organizasyonda, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik kütüphane atölyeleri ve söyleşiler yapıldı.

2.sınıf öğrencilerimizle, Alman Yazar Ute Krause’nin kaleme aldığı “Eksi Üç Evcil Hayvan İstiyor” adlı kitabın çevirmeni Nihal Ünver ile Almanca okuma atölyesi gerçekleştirdik.

3.sınıf öğrencilerimizle, Alman Yazar Birte Müller’in “Gezegen Willi” adlı kitabından hareketle, Almanca öğretmenimiz Derya Çelik ile Almanca okuma atölyesi yaptık.

4.sınıf öğrencilerimiz, Ayrıntı ve Dinazor Çocuk Yayınevleri’nin kurucusu ve Biyolog İlbay Kahraman ile bir araya geldi. Yine aynı yayınevinden çıkan Patricia Laporte-Muller ve Sophie Fromager’in “Yaşam Nedir?” adlı kitabı üzerine konuşan İlbay Kahraman, bir yaşam bilimci olarak insanın gelişiminden, bu gelişime bilginin kaynaklık ettiğinden bahsetti. Yaşamı ve evreni çözümlemenin yolunun bilimden geçtiğini, merak duygusunun insanı araştırmaya ve keşfetmeye yönelttiğini anlattı.

5.sınıf öğrencilerimizle, İtalyan Yazar Giulia Calandra Buonaura ile “Peki Ama Kim Bu Armstrong?” ve “Peki Ama Kim Bu Marie Curie?” kitapları üzerinden İngilizce bir söyleşi gerçekleştirdik.

Türk-Alman Kitabevi’nin farklı yaş seviyelerine uygun, seçkin ve birbirinden renkli kitaplarıyla yer aldığı etkinliğe ilgi büyüktü.

Hafta boyunca destek veren tüm katılımcılara teşekkür ederiz.