ALKEV Dünya Matematik Gününü Kutladı – Mart 2024

ALKEV Özel Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerimiz 14 Mart Dünya Matematik Gününü hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutladılar.

Nesin Matematik Köyü Kurucusu, ülkemizin önemli matematikçilerinden Prof. Dr. Ali Nesin ile ortaokul ve lise öğrencilerimiz bir araya geldiler. Öğrencilerimiz, ülkemiz ve dünyadaki matematik algısı, matematik öğretimi üzerine hazırladıkları sorulardan yola çıkarak güzel bir söyleşi gerçekleştirdiler.

Haliç Üniversitesi Uygulamalı Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Hasan Halit Tali, lise öğrencilerimizle “Uygulamalı Matematik ve Makine Öğrenmesi” üzerine bir atölye gerçekleştirdi.

Pratik Matematik Ekibi, “Matematikle Oyna” teması altında, ortaokul öğrencilerimiz ile “ Pi’nin Hikayesi” ve “ Oyunlarla Matematik” etkinliklerini gerçekleştirdiler. 5. sınıf öğrencilerimiz, Matematik Öğretmeni Eser Dilsöz’ün meslek hayatı boyunca edindiği ve gözlemlerini gösteriye dönüştürdüğü “Bir de Bana Sor” tiyatral oyunu izlediler.

Matematiğin farklı alanlarına ilgi duyan ve bu alanlarda uzmanlaşan lise öğrencilerimiz, hazırlık sınıfı ve ortaokul öğrencilerimize yönelik 7 farklı atölye ile ilgi alanlarına yönelik paralel atölyeler gerçekleştirdiler. Öğrencilerimiz atölyelerimizde; ispat yöntemleri, katlama tekniği ile geometrik keşifler, kriptoloji, satranç ve strateji gibi farklı alanlarda etkinlikler yaptılar.

Lise satranç kulübümüz “Oyunla Matematik” teması kapsamında matematik ve satrancın strateji geliştirme ve problem çözme becerilerini geliştirmeye yönelik benzerlikleri ilişkisi nedeniyle lise öğrencileri arasında “Online Stranç Tunuvası” düzenlemiştir.

11-15 Mart haftası boyunca her sınıf kademesinde gerçekleştirilen “Dünya Matematik Günü” temalı yarışmalarımızın ödül törenlerini gerçekleştirdik. Günün yarışması “Bir İşlem” ile devam eden etkinliğimiz öğrencilerimizin yönettiği çizim, ispat ve algoritma konulu matematik atölyeleri ile devam etti.

Öğrencilerimizin eserlerinden oluşan matematik ve sanatın kesiştiği noktaları keşfettikleri bir sergi düzenlendi. Öğrencilerimiz bu sergide aynı zamanda Morenaments programıyla dijital ekran üzerinden dokunarak oluşturdukları simetrik motifler resmederek Öklid uzayının geometrik özelliklerini keşfettiler.

Tüm etkinliklerde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.