ALKEV Ortaokulu “Pi Günü” Etkinlikleri

Her yıl 14 Mart günü “Pi Günü” olarak kutlanmaktadır. Sembolü Yunan alfabesinin 16. harfidir. Bu harf aynı zamanda Yunanca çember anlamına gelen “perimetier” kelimesinin de ilk harfidir.
 5, 6, 7. sınıf öğrencilerimiz Pi günü etkinliklerimiz kapsamında Pi sayısı ile ilgili bireysel araştırmalarını yaptılar ve sunum hazırladılar. Hazırladıkları sunumları çevrimiçi derslerimizde arkadaşları ile paylaştılar. Pi sayısı ile ilgili bilgi paylaşımında bulundular. Çevrimiçi olan dersimizde her bir öğrencimiz evde bulunan daire şeklindeki malzemeleri hazırladılar. İp yardımı ile dairelerin çevrelerini keşfedip, cetvel yardımıyla çevrelerini ölçümlerdiler. Dairelerin çaplarını ölçümlediler. Derslerinde öğrendikleri oran konusunu kullanarak dairelerin çevresini çapına oranlayarak Pi sayısını elde ettiler. Keyifle Pi sayısının ispatını kendileri yaparak keşfetmiş oldular.