ALKEV Özel Lisesi Öğrencilerinden Hayvanları Koruma Günü Etkinlikleri – Ekim 2019

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi Hazırlık, 9 ve 10.sınıf öğrencileri 2 – 4 Ekim günleri arasında Biyoloji öğretmenlerinin liderliğinde “Hayvanlara Şiddete Hayır” sloganı ile yola çıkarak birçok çalışma gerçekleştirdiler.

Öğrenciler yanlış avlanma ve eğlence için avlanan hayvanlar, hayvanların çeşitli tıbbi-kozmetik alanlarda kullanılması ve bakamayacağınız hayvanları almayın temalarını işleyerek okul içerisinde farkındalık yarattılar. 10.sınıf öğrencilerimiz Hayvan Hakları Evrensel Bildirgesi Beyannamesini tüm sınıflarda okuyarak akranlarını bilinçlendirdiler.

Böcek Atölyesi
İstanbul Üniversitesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Fatih Dikmen ile 9.sınıf öğrencilerimiz böcek atölyesi gerçekleştirdi. Öğrencilerimiz atölye sırasında böcekleri diğer canlılardan ayıran özellikleri öğrenerek böcek türlerini ve farklı omurgalı canlıları mikroskop ile gözlemlediler.