ALKEV Sanat Haftası – Mayıs 2022

Sanat Haftası 1.Gün

8.sini düzenlediğimiz sanat haftasının ilk gününde 1.sınıf öğrencileri için “Sanatın Ritmi” ve 2. sınıf öğrencileri için “Sanatta Doğanın Sesleri ve İzleri” atölyelerini geride bıraktık.

Sanat Haftası 2.Gün

Sanat haftası etkinliklerimize ara vermeden devam ediyoruz. Sanatın dönüştürücü gücünü 4. sınıf öğrencilerimizle “Enstrümanımı tasarlıyorum” ve 6. sınıf öğrencilerimizle “Doğadan Yansımalar” atölyeleri ile keşfe çıktık. Günlük kullanım nesnelerinin sanat eserine dönüşüm sürecini gerçekleştirdik.

Sanat Haftası 3.Gün

Sanat haftası 3.gün etkinlikleri minik sanatçılarımız ile devam ediyor. Anaokulu öğrencilerimiz “Doğadan Sesler” temalı müzik atölyesinde geri dönüşüm materyallerini kullanarak kendi ritim çalgılarını oluşturdu. Sesler ve ritim çalışmasını içeren etkinlik, dans ve harekete aktarıldı. “Küçük Eller” temalı görsel sanatlar atölyesinde ise öğrenciler minik ellerini birer sanat nesnesi olarak kullanarak renklendirdi ve bir araya gelerek neler ortaya çıkarabileceğini gördüler.

Sanat Haftası 4.Gün

“Sanat Haftası”nın 4. gününde “Doğadan Yansımalar” atölyesinde 5. sınıf öğrencilerimizle doğa seslerini taklit ederek yolculuğumuza devam ettik.
7. sınıf ve Lise öğrencilerimiz ses içerikli heykelleri ile tanınan sanatçı Songül Girgin ile bir söyleşi gerçekleştirdi. Sanatçı, bir eseri yaratma sürecini ve oluşturduğu eserlerin izleyici ile nasıl etkileşime geçtiğini paylaştı.

Sanat Haftası 5.Gün

“Sanat Hafta”mızın son gününde 3. sınıf öğrencilerimiz “Doğadan Renkler ve Hareketler” teması altında bir araya geldi. Renklerin, ezgilerin ve hareketlerin anlam kazandığı bu haftada sanatın ışığında yaptığımız yolculuğun keyfini çıkardık. Önümüzdeki yıl bu keyifli yolculuğumuza kaldığımızdan yerden devam edeceğiz. Herkese sanatla iç içe güzel günler dileriz.

Sanat Haftası Kapanış Töreni

Okulumuzda 8. düzenlenen “Sanat Hafta”mızın kapanış töreninde 6. İstanbul Çocuk ve Gençlik Bienali’nde göstermiş olduğu başarı nedeniyle 6. sınıf öğrencimiz Meryem Kurt’un sertifikası verildi. Ardından ortaokul yaratıcı müzik grubu öğrencilerimizin performansı ile sanat haftamızın kapanışı gerçekleşti.