ALKEV “Senior Mentorluk Programı” Başlıyor – Ekim 2021

ALKEV Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi olarak 2021-2022 yılında başlattığımız Senior Mentorluk Programı, okula yeni başlayan hazırlık sınıfı öğrencilerimizin kampüse uyumlarını kolaylaştırmak, akademik ve sosyal açıdan destek olmak, kurum kültürünü aktarmak ve mutlu ve başarılı bir lise hayatının temellerini oluşturmaktır.

Yeni bir kademeye ve yeni bir okula okula başlamanın kendine özgü çeşitli zorlukları vardır. Bunlar; yeni insanlarla tanışma, arkadaşlıklar kurma, derslere adaptasyon, yeni çalışma yöntemleri geliştirme, ilgi ve yeteneklere uygun kulüp ve sosyal etkinliklerde görev alma ve  toplumsal hizmet çalışmaları ve bir dizi ek sorumluluklar…

Hazırlık sınıflarının olduğu Junior öğrencilerimiz, yakın zamanda aynı süreci yaşamış ve deneyim kazanmış 11.sınıf öğrencilerimizden kendilerine atanan Senior danışmanları ile uyum süreçlerini başarıyla tamamlar, okulumuza güven ve aidiyet duygusu geliştirirler.

Bu doğrultuda hazırlık sınıfı ve 11.sınıf öğrencilerimizin katılımları ile ALKEV Senior Mentorluk Programı tanıtım ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdik.