ALKEV-Sophienschule Değişim Programı – Aralık 2022

Geleneksel öğrenci değişim programı bu sene de büyük bir heyecanla başladı. 3 Aralık Cumartesi günü Sophienschule Hannover öğrencileri ve aileleri tarafından karşılanan ALKEV öğrencilerini yine keyifli bir hafta bekliyor.

Hafta sonu öğrenciler misafir aileleriyle vakit geçirip birbirlerini yakından tanıma fırsatı buldular. Pazartesi günü öğrenciler öncelikle okul müdürü Herr Kindermann tarafından okulda karşılandılar. Kısa bir Hoşgeldiniz konuşmasının ardından öğrencilere birlikte keyifli bir hafta ve proje çalışması diledi. Ardından öğrenciler Hannover’in güzel yerlerini gezip görmek üzere okuldan ayrıldılar.

Değişim programı öğrencileri için bugün önemli bir gündü. Önce Heinz von Heiden Arenasını gezip, stadyum ve Hannover 96 takımı hakkında bilgi aldılar. Daha sonra belediye binasına geçtiler ve orada Hannover belediye başkanı Belit Onay, bölge başkanı Petra Rudszuck ve meclis üyesi Schröder-Köpf tarafından kabul edildiler. Hoş geldiniz konuşmalarının yanı sıra Belit Onay öğrencilerle sohbet etme imkânı buldu ve ALKEV Lisesi ve iki okul arasında 2015 yılından beri yürütülen değişim programı hakkında bilgiler aldı. Bu güzel gün topluca çekilen bir resim ile noktalandı.