ALKEV’DEN Tiyatro “Cimri” – Mayıs 2021

Anadolu ve Fen Lisesi hazırlık sınıfı öğrencileri, Türk Dili ve Edebiyatı dersi Tiyatro Ünitesi bağlamında Moliere’in “Cimri” oyununu incelediler ve oyundan bazı sahneleri canlandırdılar.

Moliere, 17.yüzyılda içinde yaşadığı sistemin çarpıklığını aktardığı bu eserde, Parisli bir burjuva ailesinin düşüncelerini, dünya görüşünü, ahlak anlayışını oyunun ana kahramanı Harpagon aracılığıyla gözler önüne sermektedir.

Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz öncelikle eseri derinlemesine inceleyerek eleştiri yazılarını yazdılar. Ardından da kendilerini kahramanların yerine koydular. Kimi kendine bile güveni olmayan Harpagon’u, kimileri akıl ve sağduyunun simgesi olan hizmetlileri, kimileri de Harpagon’un çocuklarını canlandırdı. Ortaya birbirinden kıymetli sahneler çıktı.

İyi seyirler dileriz.