Hannover Gezisi – Aralık 2014

21-25 Aralık 2014 tarihleri arasında ALKEV Lisesi, Almanya’nın Hannover şehrine eğlenceli bir eğitim, bilim ve kültür turu düzenledi. Noel haftası olması sebebiyle şehir ışıl ışıldı. Öğrencilerimiz şehrin kurulan Weihnachtsmarkt’ını gezerek Alman kültüründen izlenimler edinebildiler.
Gezimizin en önemli durağı olan Wolfsburg şehrindeki interaktif bilim merkezi olan Phaeno’da öğrencilerimiz yenilebilen enerji konusunda uzmanlar tarafından eğitim aldıktan sonra istasyon çalışmalarına katılarak enerji konusun deneyerek öğrendiler ve ardından müzede bulunan 350 deney istasyonunu gezme ve deney yapma imkânı buldular. Yine o gün öğrencilerimiz aynı şehirde bulunan VW grubuna ait Autostadt’ı rehber eşlinde gezerek bir arabanın taslaktan modele ve son halini geliş aşamalarını gördüler, son model arabaların sergilerini gezdiler.
Eğitim dolu turun diğer istasyonu olan Schumacher kardeşlerin Kerpen’deki go kart pistinde kısa bir eğitimin ardından öğrencilerimiz kendi aralarında iki turda go kart yarışı yaptılar.
ALKEV’li öğrencilerimiz Almanya’nın kapalı kayak merkezi olan Snow Dom’da ise bir saatlik kayak dersin ardında kayak merkezinde eğlenme fırsatı buldular.
Dünyanın en önemli ve eski barok bahçesi olan Herrenhausen bahçeleri, mevsim kış olmasına rağmen gezmeye değdi.
Beş günlük kültür ve bilim gezimizi ünlü Alman yazar ve karikatürcü Wilhelm Busch’un adını taşıyan karikatür ve grafik müzesini gezerek sonlandırdık.