Anadolu ve Fen Lisesi “Güzel Atlar” Ülkesinde – Nisan 2018

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi 27-30 Nisan tarihlerinde 44 öğrencimiz ve 4 öğretmenimizle Kapadokya Kültür Eğitim gezisini gerçekleştirdiler. Gezinin ilk gününde doğa ve tarihin bütünleştiği bir yer olan Ihlara Vadisi’ni gezdiler. Buradan, Pers dilinde “Güzel Atlar Ülkesi” anlamına gelen Kapadokya bölgesine geçtiler. İnsan yerleşimlerinin Paleolitik döneme kadar uzandığı Kapadokya’nın yazılı tarihi Hititlerle başlar. Tarih boyunca ticaret kolonilerini barındıran ve ülkeler arasında ticari ve sosyal bir köprü kuran Kapadokya, İpek Yolu’nun da önemli kavşaklarından biridir. Günümüzde turizm açısından büyük bir öneme sahip olan, Avanos, Ürgüp, Göreme, Uçhisar, Ortahisar Güvercinlik Vadisi, Derinkuyu, Kaymaklı, Çavuşin ve Zelve’yi gezen öğrencilerimiz yorgunluklarını akşam otelde dinlenerek geçirdiler. İkinci gün de aynı bölgede gezilere devam eden öğrencilerimiz çanak-çömlek atölyelerinde uygulama çalışmaları yaparak, eğlenceli ve unutulmayacak anılar biriktirdiler. Gezimin dönüş yolunda Tuz Gölü’nü de ziyaret etme fırsatı bulan öğrencilerimiz ülkemizin coğrafi, sosyal ve kültürel pek çok özelliğini yaşayarak öğrenmiş oldular.