Anadolu ve Fen Lisesi Öğrencileri “Gençler Tarih Yazıyor” Projesinde – Mart 2022

“Gençler Tarih Yazıyor” projesi kapsamında Tarih Vakfı’nın yürütücülüğünde birçok farklı okuldan öğrencilerin katıldığı projenin 2.atölyesi 20 Mart 2022 Pazar günü gerçekleştirdi. Çevrim içi olarak 2 oturum şeklinde gerçekleşen atölyenin 1.oturumunda ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri inceledikleri “İktidarlar Sofrası” isimli kitabı kültür, siyaset ve yemek ilişkisi açısından analiz ederek kazanımlarını diğer öğrenci arkadaşları ile paylaştılar.

2.oturumda ise Akademisyenler Doç. Dr. Özlem Çaykent ve Gülay Kayacan tarafından gerçekleştirilen “Sözlü Tarih” çalışması nasıl yapılır konulu atölye çalışmalarına katıldılar.

15 Mayıs 2022’de gerçekleşecek final öncesi son çalışmalarını gerçekleştirmiş olan öğrencilerimiz farklı çevrelerden öğrencilerin ve akademisyenlerin yer aldığı bu projede Tarih yazma çalışmalarına dair önemli bir deneyim edindiler. Öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.