Anaokulu Öğrencileri ”ALKEV Sanat Haftası” Etkinliklerinde – Nisan 2018

Tüm dünyada “Dünya Sanat Günü“ olarak kutlanan 15 Nisan günü, büyük dahi, ressam Leonardo da Vinci’nin doğum günüdür. Bu sebeple 15 Nisan gününü kapsayan hafta okulumuzda “SANAT HAFTASI” olarak kutlanmaktadır.
ALKEV Özel Anaokulu öğrencilerimiz de bu kutlamalara Mona Lisa-İzle-Çiz-Dans et etkinliklerinde katılmışlardır. İzle etkinliğinde, Leonardo da Vinci’nin, dünyanın en gizemli gülüşünü resmettiği ‘Mona Lisa’ isimli eserinin yapılışını esprili bir dille konu alan Pembe Panter çizgi filmini izlediler. Ardından “Dans Et” atölyesinde, Pembe Panter müziği eşliğinde ressamın peşinde oluşlarının ve pembe panteri görüşlerinin canlandırmasının dansını yaptılar. “Çiz “bölümünde ise, dört Mona Lisa tablosunun yüz ifadelerini neşeli, utanmış, korkmuş, kızgın olarak tamamlayarak hayal ettikleri Mona Lisa resimlerini minik birer ressam olarak tamamladılar. Öğrencilerimiz keyifli ve sanat dolu zaman geçirdiler.