Andrea Valante ile “Sinema Ailesi” Söyleşi – Kasım 2014

Bu yıl Türk Sineması’nın 100. yılı nedeniyle TÜYAP’ın da davetlisi olarak İstanbul’a gelen yazar ve çizer Andrea Valante ile keyifli bir söyleşi geçirdik.

İtalya’nın Merano kentinde doğan Valante, yazar ve çizerlik kariyerine 1990’da New York Times gazetesinde yayınlanan mini çizgi öyküyle başlamış, ülkesinde pek çok ödüle layık görülmüştür.

ALKEV Özel Okullarında 11.11.2014 tarihinde gerçekleştirilen “Be my Superstar” temalı etkinlikle, çocuklarla ünlü film sahneleri arasında bir gezintiye çıktık. Filmlerin arka planında yatan sırların peşine düştük. “Bir film nasıl okunur?” sorusunun yanıtını aradık. Ve en önemlisi, süperstar olmanın püf noktalarını hep birlikte keşfettik!

Yazar, “Sinema Ailesi” isimli İtalyancadan Türkçeye çevrilmiş kitabını, lise öğrencilerimiz için imzaladı.