Ara Tatilde Meslek Stajı – Kasım 2022

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimimizin kariyer planlama etkinliklerinden birisi olan “Meslek Stajı” programını, 10 ve 11. sınıf gönüllü öğrencilerimizin katılımıyla, ara tatil döneminde (31 Ekim-5 Kasım) gerçekleştirdik.

Üniversiteye hazırlık sürecinde kendilerine doğru meslek hedefi belirlemelerini amaçladığımız etkinliğimiz için öğrencilerimizi avukatlıktan bankacılığa, doktorluktan inşaat mühendisliğine, moleküler biyoloji ve genetikten mimarlığa, diş hekimliğinden elektronik mühendisliğine toplamda 13 farklı meslek alanına yönlendirdik.

Hayallerindeki mesleği bir gün boyunca çalışma ortamında gözlemleyen öğrencilerimiz, günün sonunda staj programı hakkındaki görüşlerini bizlerle paylaştılar.

Gerçekten benim için çok güzel bir tecrübeydi. Herkesin ama herkesin okulumuzun düzenlemiş olduğu staj etkinliklerine katılmasını tavsiye ederim. Efe A.

Üniversite sonrası meslek hayatını bir gün de olsa deneyimlemek güzel bir fırsattı. Elif B.

Meslek hakkında daha detaylı bilgiler öğrenmek ve meslekte yıllarını geçirmiş kıdemli insanlarla mesleğin gerçek zorluklarını ve iyi yanlarını konuşmak bence çok faydalıydı. Cansu B.

Kesinlikle herkesin en az bir kere deneyimlemesi lazım. Çok bilgilendirici ve eğlenceli bir maceraydı. Doğa K.

Meslek stajı, mimarlık mesleğinin hiç bilmediğim yanlarını bana gösterdi ve merakımı büyük ölçüde giderdi. Artık daha nesnel bir şekilde yapacağım mesleği düşünebiliyorum. Onur A.

Çeşitli meslekler hakkında fikir sahibi olmak ne istediğimi anlamam için daha faydalı oluyor. Zelal B.

Çok güzel bir deneyimdi. Bence herkesin böyle olanakları değerlendirmesi gerekli. Nazlı G.

Meslek stajı etkinliğinde, gözlemlediğimiz meslekler hakkında detaylı bilgiler öğrendik ve bu bilgiler sayesinde mesleği seçtiğimizde okurken ve okuma süreci sona erdikten sonra nelerle karşılaşabileceğimizi görmüş olduk. Serra A.

Genel hatlarıyla bilgi sahibi olduğum mesleği canlı ve gerçek hatları ile gördüm. Ilgın A.

Doktorluğun iyi ve kötü yanlarını yerinde görmek çok faydalı oldu. Aynı zamanda bu mesleğe dair aklımda olan soruları sorabilme fırsatım oldu. Ameliyatları da gözlemleyerek kan tutması gibi durumlara karşı nasıl tepki verdiğimi görmüş oldum. Beren G.

Meslek Stajı etkinliği hayatımızı geçireceğimiz mesleğe karar vermek için güzel bir deneyim. Yasemin T.