“Aşk Yeniden!” Dünya Şiir Günü – Mart 2022

İnsanoğlu doğdu, gördü, bildi, sevdi, tüketti ve yok etti. Her zamankinden daha çok; gördüğünden, bildiğinden, yaşadığından daha çok, en çok şimdi aşka ihtiyacımız var. Yeniden doğmak için, yeniden görmek, yeniden bilmek, yeniden sevmek için en çok şimdi, aşka ihtiyacımız var. Doğayı, müziği, resmi, dili, yerde toprağı, gökte kuşu, denizde balığı yeniden sevmek için en çok şimdi, aşka ihtiyacımız var. İyileşmemiz için, birbirimize iyi gelmemiz için, kendimizi bulmamız için aşka en çok şimdi ihtiyacımız var.

21 Mart Dünya Şiir Günü dolayısıyla ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerimizin hazırladığı Geleneksel Şiir Dinletimizin teması bu yıl “AŞKIN HALLERİ”ydi. Aşka en çok şimdi ihtiyacımız var diyen öğrencilerimiz, aşkın türlü hallerini ünlü şairlerimizin dizeleriyle bizlere yeniden hatırlattılar. Çünkü aşk yeşertir, şiir dönüştürür; aşkı şiir ile anlatmak iyileştirir. Unutmayın, “Bitmedi, sürüyor o kavga ve sürecek; yeryüzü, aşkın yüzü oluncaya dek.” …