Atölye Çalışması Mitch Miller “Dumanın Tadını Alabilir Misin?” – Kasım 2020

Alman gazeteci ve dünya gezgini Mitch Miller 7. sınıflardan oluşan bir grup öğrencimize geçen hafta yaratıcı yazılar yazma konusunda şahane bir çevrim içi atölye çalışması düzenledi.

İlk anlarda yazma konusunda temkinli ve çekingen davranan öğrencilerimiz kısa süre içerisinde Mitch’ in pozitif enerjisine kapılıp korkularını kenara bırakıp yazmaya motive oldular. Yeni bir şeyler yazma ve fikirlerini yabancı bir dilde doğru şekilde ifade etmek öğrencilerimizi oldukça heyecanlandırdı.

Atölye çalışmasında Mitch, onlara ilk önce rahat bir ortam hazırladı ve bir manzara resmi gösterdi. ‘’Belki burada değil de, sahil kenarında ayaklarınız kumda, suda olabilirdi. Ne hissederdiniz? Ne söylerdiniz?’’ diye sordu. Bu sorudan sonra hayal dünyası ve hisler fikre dönüştü ve kalemden yazıya döküldü. Mitch, kendi yöntemiyle öğrencilerin 5 duyusunu aynı anda kullanmalarına olanak sağladı ve öğrenciler yabancı dilde yazmanın büyüsüne kapıldı.

Okulumuzun öğrencilerine bu güzel deneyimi yaşattığı için Mitch’e ve Goethe Enstitüsüne teşekkür ederiz.