Austauschprogramm “Lichtenberg-Gymnasium” – Juni 2017

Unser Austauschprogramm begann am 05.06.2017. Unsere Schüler gingen ab dem 07.06. auf das Lichtenberg-Gymnasium in Cuxhaven.

Am ersten Schultag haben uns sowohl die Schulleitung als auch die Schüler mit schönen Liedern empfangen.
U
nsere Schüler wurden in 4 Klassen aufgeteilt und nahmen an allen Unterrichtsfächern teil. Sie waren hochmotiviert und konnten innerhalb kurzer Zeit Kontakte schließen. Sie erzählten spannend über ihre neuen Schulfreunde und über ihre Schulerlebnisse.

Das Programm war mit kulturellen und lehrreichen Ausflügen und Sehenswürdigkeiten gefüllt.
Gemeinsam besichtigten wir das Wrack-Fischereimuseum (Windstärke 10). Bei dieser Besichtigung bekamen die Schüler viele Informationen über die Fischerei und das Schifffahrtswesen.
Wir fuhren gemeinsam mit dem Zug nach Bremen und machten eine Stadtbesichtigung. Natürlich sahen wir dort auch die Bremer Stadtmusikanten.
Wir gingen auch ins Klimahaus. Das Klimahaus ist ein sehr effektiver Platz für den Klimawandel.
Für ein abenteuerliches Erlebnis fuhren wir gemeinsam zum Kletterpark. Der Park befindet sich im Wald und war riesig.
Unser Ausflug war noch lange nicht zu Ende, wir haben eine Wattwanderung an der Nordsee gemacht und dabei sahen die Kinder auch die Meerestiere.
Das aller Beste war die Insel Helgoland. Wir sind mit der Fähre dort hingefahren und haben die Insel entdeckt. Direkt nach der Ankunft haben wir zu Mittag köstlichen Fisch gegessen.

Am 18.06.2017 fing unser Rückflug früh am Morgen an. Unser abenteuerliches und erfahrungsvolles Austauschprogramm endete am Flughafen, sobald die Schüler ihre Eltern trafen.

Lichtenberg-Gymnasium ile Öğrenci Değişim Programı

Cuxhaven’deki öğrenci değişim programımız 5 Haziran 2017’de başlayıp 18 Haziran 2017’de son buldu. Ortaokul öğrencilerimiz 7 Haziran’dan itibaren Cuxhaven’deki Lichtenberg-Gymansium okulunda eğitime katıldı. Okuldaki ilk günde hem okul öğrencileri hem de okul yönetimi samimi bir şekilde şarkılar eşliğinde bizi karşıladılar. Öğrencilerimiz 4 farklı sınıfa ayrılarak okulun kendi öğrencileri ile birlikte tüm derslere katıldılar. Öğrencilerimizin yüksek motivasyonu arkadaşlık ilişkilerine de yansıyıp kısa sürede arkadaş edinmelerine vesile oldu. Öğrencilerimiz gün içerisinde yaşadıkları yeni deneyimleri, kurdukları arkadaşlıkları ve aldıkları eğitim ile ilgili bilgileri ve heyecanlarını bizlerle akşamları paylaştılar.

Gezi programımızdaki eğitsel ve kültürel aktivitelerin kapsamında, öğrencilerin yaş ve ilgi alanlarına göre öğretmenlerimiz tarafından zenginleştirilmişti.
Öğrencilerimiz ile Cuxhaven’da bulunan Deniz Müzesini ziyaret ettik. Bu gezide öğrencilerimiz denizcilik ve balıkçılık ile ilgili yeni bilgiler edindi.
Cuxhaven şehrinde gittiğimiz başka bir bölgedeki coğrafi yapıdan dolayı denizde büyük bir gelgit olayı yaşanmakta ve su günün belirli saatlerinde yüzlerce metre çekilmekteydi. Bölgedeki bu özellikten dolayı öğrencilerimizle rehber eşliğinde uzun bir doğa yürüyüşü yaptık. Yürüyüşümüz esnasında rehberimiz kumun altında yaşayan çeşitli canlı türlerini öğrencilerimize tanıttı. Bazı canlılara öğrencilerimiz yoğun sevgi gösterdi.

Eğitim kampımız süresince Almanya’nın farklı bölgelerine de gezi düzenleme fırsatımız oldu. Tren ile Bremen’e geçtik ve şehir turu yaptık. Gezimiz esnasında tabi ki Bremen mızıkacılarını da pas geçmedik.

Bremerhaven şehrindeki İklim Evi (Klimahaus) ziyaretimiz “iklim değişikliği” konusunda oldukça dikkat çekici ve etkiliydi.

Öğrencilerimizin maceracı ruhunu beslemek adına onları ormanın içinde bulunan büyük bir tırmanış parkuruna getirdik.

Eğlenceli ve bilgilendirici bir gezi oldu.

Feribotla Helgoland adasına yaptığımız ziyareti öğle yemeğinde lezzetli balık yiyerek taçlandırdık.

Gezimiz hem bizler hem de öğrenciler için dolu dolu ve eğlenceli geçti. Çok şey öğrendik ve paylaştık. Eve dönüşümüz 18 Haziran sabah uçuşu ile gerçekleşti. Almanya gezimiz tüm maceradan sonra bir de öğrencilerin aileleri ile tekrar buluşmalarına tanık olarak mutlu ve duygusal bir şekilde bitti.