Bulutlar Üzerinde Okuma Sevdası – Ekim 2019

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılığın ev sahipliğini yaptığı “Yaratıcı Okuma Atölye Dizisi”, 5. sınıf öğrencilerimizin katılımıyla başladı. Öğrencilerimiz, Yaratıcı Drama Eğitmeni Çiğdem Odabaşı eşliğinde Türk edebiyatının mavi gözlü devi Nazım Hikmet’in yazdığı ‘’Sevdalı Bulut’’ kitabının atölye çalışmasına katıldı. Türkçe dersi kapsamında, ALKEV Beyhan Eczacıbaşı Kütüphanesi’nde yapılan eleştirel okuma etkinlikleri, Çiğdem Odabaşı’nın atölye çalışması ile etkileşimli bir boyut kazandı. Atölye çalışması Sevdalı Bulut’u konu alan 1950’lerde Rusya’da çekilmiş olan bir animasyonla sonlandı. Atölye çalışmamıza ev sahipliği yapan Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılığa, zengin anlatımı ve yaratıcı üslubu için Çiğdem Odabaşı’na katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.