Deutsches Sprachdiplom – Alman Dil Diploması 2020

ALKEV Özel Okulları olarak 2015/16 yılı itibarıyla “Alman Dil Diploması” sınavını okulumuzda uygulamaktayız.

Alman Dil Diploması merkezî hükümet ve eyaletlerin ortak bir çalışmasıdır ve tüm düzenlemeler DSD Merkezi tarafından ele alınmaktadır. Alman Kültür Bakanları Konferansı’nın (KMK) onayını taşıyan bu diploma ömür boyu geçerliliği olan bir dil diplomasıdır.

2019/20 yılında seçilmiş olan 8. sınıf öğrencileri 12.03.2020 tarihinde dinleme, okuma ve yazma alanında sınavlara katılmışlardır. Pandemiden dolayı sözlü sınavımız ancak 29.09.2020 tarihinde gerçekleşebilmiştir.

Uygulanan tüm sınavlarda elde ettiğimiz sonuçlar genel ortalamanın üzerindedir. Bu başarı sayesinde öğretmenler olarak mutluluğumuzu sizlere duyurmaktan onur duyarız. Hepimiz gelecek yıl düzenlenecek olan sınavı heyecanla bekliyoruz.

Bu güzel başarımızı öğrencilerimizle aralık ayında küçük bir diploma töreni ile kutlamayı planlıyoruz.  Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.