Doğada Bilim Kampı-2 Muğla Akyaka – Haziran 2015

Öğrencilerimiz Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan bilimle dolu beş günlük programda sorgulamayı ve keşfetmeyi deneyimlediler. Yaptıkları etkinlikler; Origami ile matematiğe yolculuk etkinliğinde 2 boyutlu kağıtlardan 3 boyutlu origami küpleri yapımı, “Duyularımı tanıyorum” etkinliğinde duyularla farkındalık ve duyularda sınırların keşfi. İnsani Bilimler, Eski Çağ Araştırmaları ve Epigrafi , elektronik devreler, mavi yolculuk, Ses kavramları, Isı ve Sıcaklık ile ilgili kavramlar gibi etkinliklerin dışında Türkiye’de ki ilk Arkeoloji Mulaj müzesinde hazine avı etkinliği ile öğrenciler tarihi eserleri incelediler. Üniversitenin Araştırma Laboratuvarları Merkezinde elektron mikroskobu ile incelemeler yaparak mikro dünyayı keşfettiler.Gökbilim derslerinde Venüs, Jüpiter ve Satürn’ü aynalı teleskop ile gözlemleyip, kendi tasarladıkları Galileo teleskopları ile gece gözlemleri yaptılar. Kampımızın son akşamında öğrencilerimiz “Bilim Okulu” sertifikalarını aldılar.