Doğal Afetler Semineri – Ekim 2019

Depremlerin niteliklerinden ve depremlerin tahmin edilmesine yönelik yaptıkları çalışmalardan söz eden Jeofizik Uzmanı, Sismograf Prof. Dr. Oğuz GÜNDOĞDU, Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) Başkanı Fuat AGALDAY ve Afet Yönetim Uzmanı Özden IŞIK herhangi bir doğal afet durumunda, afet sonrası uğranabilecek zararı en aza indirmek için yapılması gereken çalışmaların üzerinde durdular. Marmara Bölgesini etkileyecek beklenen yıkıcı depremlerin oluşturacağı maddi ve manevi hasarlar konusunda öğrencilerimizi bilinçlendirerek doğal afetlere karşı korunma yöntemlerini aktardılar. 16.10.2019 Çarşamba günü Doğa Hareketleri Araştırma Derneği’nden (DOHAD) gelen yetkililerce, konferans salonunda lise öğrencilerimize doğal afetler konusunda seminer verildi.