Dönüşüm’den Doğa Tarihi’ne Uzanan Yabancılaşma Sorunu – Kasım 2022

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi “4 Yazar 4 Kitap Okuma Atölyesi” öğrencileri günümüz ses getiren yazarlarından Hakan Bıçakçı ile buluştu. Öğrencilerimiz, Kafka’nın “Dönüşüm” romanının yankılarını duyduğumuz Hakan Bıçakçı’nın “Doğa Tarihi” eseri üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. Rekabetin, güzel ve mutlu görünmenin, “-mış gibi” davranmanın dayanılmaz baskısının resmedildiği Doğa ile bir sabah uyandığında böceğe dönüşen Gregor Samsa’nın dünyasına yolculuk yapan atölyemizin katılımcıları eşitsizliğin birey üzerindeki etkilerini bu iki eser üzerinden inceleyerek yazarımıza sorularını yöneltti. Bıçakçı, tüm samimiyeti ve içtenliği ile sorularımızı yanıtlarken günümüz dünyasının yapaylığını ve aynadaki yansımalarımızın ne kadarının gerçek “biz” olduğunu bir kez daha sorgulattı.

Podcast için tıklayınız.