Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlaması – Mart 2020

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerimiz, 9 Mart 2020 Pazartesi günü “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” etkinlikleri kapsamında “Kadın ve Liderlik” teması üzerine kurguladıkları bir söyleşi gerçekleştirdiler. Programımız Boğaziçi Caz Korosu Koristleri Tutku Deniz Karabacak ve Pelin Demirayak’ın “Kadın Hikayeleri” konseptinde hazırladıkları mini bir konserle başladı. Ardından söyleşi bölümünde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eski Genel Başkan Yardımcı Sayın Gülsün Kaya ve BrainArt HR Consulting ve BrainArt IT firmalarının kurucusu Sayın Özlen Karaçal alanında lider kadın olmak üzerine kendi deneyimlerinden yola çıkarak günün anlam ve önemine dair öğrencilerimizin sorularını cevapladılar. Programımıza danslarıyla renk katan öğrencilerimiz Azra Keskinel, Deniz Fıstıkçı ve Asya Ayşe Demir hazırlamış oldukları anlamlı koreografileriyle ve göstermiş oldukları duyarlılıklarıyla büyük alkış topladılar.

Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi “Şuna inanmak lazımdır ki dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir.” diyor ve Dünya Emekçi Kadınlar Gününü bir kez daha kutluyoruz.