Dünya Felsefe Günü “Gençler için Felfese” – Kasım 2023

İlk olarak 2002 yılında UNESCO tarafından ilan edilen “Dünya Felsefe Günü” o yıldan bu yana her Kasım ayının üçüncü Perşembe günü kutlanmaktadır. Hafta boyunca da bu özel güne dair etkinlikler, söyleşiler, konferanslar düzenlenmeye devam etmektedir.

Dünya Felsefe Günü, insanlara eleştirel bakış açısı kazandırmak, dünyaya ve hayata farklı açılardan bakabilmeyi sağlamak, felsefenin ve sorgulayıcı düşünüşün önemini vurgulamak, insanları felsefe yapmaya davet etmek amacıyla kutlanmaya başlamıştır.

ALKEV Felsefe Atölyesi öğrencileri de “Dünya Felsefe Günü” nü kutlamak, okul genelinde bu farkındalığı kazandırmak için farklı etkinlikler düzenlediler. Bu bağlamda öğrencilerimiz, okulumuzda ağırladığımız P4C (Çocuklar ve Topluluklar için Felsefe) Türkiye’nin kurucularından olan ve felsefeyi üniversite sıralarından anaokulu sıralarına ulaştıran Nihan Peker Antepe ve Serap Suvaroğlu ile “Felsefenin Gençler için Önemi” üzerine bir söyleşi gerçekleştirdiler.

Söyleşide, felsefe tarihi öğrenmek ve felsefe yapmak arasındaki fark, gençlerin hayatını şekillendirmede felsefenin önemi, okul ve iş yaşamında felsefenin yeri, P4C pedagojisinin ne olduğu ve amaçları gibi pek çok konuda bilgi sahibi olan Anadolu ve Fen Lisesi 10. sınıf öğrencileri bilgi dolu ve keyifli dakikalar geçirdiler.

Video için tıklayınız.