Finlandiya Eğitim Sistemine Yolculuk – Eylül 2015

2-6 Eylül 2015 tarihleri arasında okul müdürümüz Ayşenur Yavuz ve sınıf öğretmenimiz Perihan Ak, Finlandiya eğitim sistemini Türkiye’de ilk defa düzenlenen bir seyahatle yerinde görme fırsatını yakaladılar.

Her yıl OECD (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı) tarafından düzenlenen PISA (Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı) çalışmalarıyla ölçülen Finli öğrencilerin ortaya koyduğu üstün başarı, pek çok ülkenin dikkatini çekmektedir. Tüm dünyanın büyük bir merakla takip ettiği bu sistemi ALKEV Özel Okulları eğitimcileride yerinde gözlemlediler. Finlandiya’da öğretmen yetiştiren Helsinki Üniversitesi desteği ile anaokulu, iki ilkokul, ortaokul ve lise ziyaretleri gerçekleştirilmiştir. Seyahatin sonunda; 40 yıldır değişmeyen başarılı bir sistemi daha iyi anlama şansını yakalayan eğitimcilerimiz, bundan sonraki süreçte meslektaş çemberleri ile yeni fikirler üretme yolculuğuna büyük bir heyecanla yelken açmıştır.