Geleneksel Şiir Dinletisi “Barışa Bir Bilet” – Mart 2023

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri “Barışa Bir Bilet” adlı şiir dinletisi performansını sergiledi.

29 Mart Çarşamba günü okumuzun konferans salonunda gerçekleşen dinletide öğrencilerimiz, izleyicilere “savaş ve barış”, “doğa ile barış”, “insanın kendiyle barışı” temalarıyla ilgili şiirleri sahnelediler.

“İnsanlar uzun bir aradan sonra ağaçlarına kavuştular. Barış dilediler önce, çaputlar bağladılar dallarına. İnsanlar da doğa da yorgundu. Doğayı hırpalayan insan aynı ölçüde hırpalandı… Dönüş çok zor ama imkânsız değildi. İnsanlar her dilde doğadan barış diledi.” diyen öğrencilerimiz; birlikte büyümek, büyüdükçe sevmek, sevdikçe kök salmak dileklerini sunarak seyircilere duygu dolu anlar yaşattı.

Dileklerin çoğaldığı, çoğaldıkça alacalı renkler aldığı, balık olup suya düştüğü, toprak olup filiz verdiği şiir gibi bir dünya umuduyla…