Habib Bektaş ALKEV Okullarında – Kasım 2018

Uzun Lafın Kısası adlı  kitabın yazarı Habib Bektaş, okulumuzu ziyaret ederek 5.sınıf öğrencilerimizle keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.  Türk Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Ödülü, İnkılap Roman Ödülü gibi birçok ödülün sahibi olan yazar öncelikle kitabın yazılış hikâyesi hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdi. ‘’Uzun Lafın Kısası” adlı kitabında anonim halk edebiyatımızın dilimize kazandırdığı en büyük zenginliklerden olan atasözü ve deyimler geleneğini, dil ve kültür ilişkisi bağlamında yorumlayarak deyimler ile atasözlerin önemi üzerinde durdu. Öğrencilerimiz söyleşi sonunda soru sorma ve imza alma şansı yakaladılar. Öğrencilerimizin sorduğu sorular ve Habib Bektaş’ın cevaplarıyla keyifli bir söyleşi gerçekleştirildi.