Herkes için Matematik – Mart 2023

Pi sayısının yaklaşık değerinin 3,14 olması nedeniyle Dünya Pi Günü olarak kutlanan 14 Mart, 2019 yılından itibaren UNESCO’nun ilanı ile Dünya Matematik Günü olarak kutlanmaktadır.

Bu yıl tüm dünyada “Herkes İçin Matematik” teması ile kutlanan Dünya Matematik Günü kapsamında 14 Mart Salı günü okulumuzda ALKEV Lisesi öğrencilerimizle pek çok etkinlik yapılmıştır.

Bu etkinliklerde öğrencilerimiz, okulumuzun konferans salonunda düzenlenen sunum ile matematiğin her alanda bulunduğunu tekrar gözlemleme imkânı elde etmişlerdir. 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerimiz, ülkemizdeki ve dünyadaki güncel konularla ilgili hazırladıkları ‘’Depremin Matematiği’’ sunumuyla depremin büyüklüğü, şiddeti, gücü kavramlarını logaritma fonksiyonu ile açıklamış; ‘’Enflasyon, Pahalılık, Yoksulluk ve Açlık’’ sunumuyla israfı engellemeye yönelik örneklere yer vermiş; sürdürülebilirliğin önemine dikkat çekerek finansal okuryazarlıkla ilgili anlamlı bilgilendirmeler yapmış ve ‘’ Yapay Zeka ve Matematik’’ sunumuyla geleceğin dünyasında büyük önem kazanacağı öngörülen yapay zekanın çalışma prensibindeki matematiksel fonksiyonlardan bahsetmişlerdir.

Ayrıca görevli öğrencilerimiz tarafından yürütülen ‘’Pisagor Üçlüsü’’, ‘’Katla- Kes Teoremi’’, ‘’Nokta – Doğru – Düzlem’’ başlıklı 3 farklı atölyede; hazırlık, 9, 10. sınıf  öğrencilerimiz matematiğin farklı bakış açılarını keşfetme imkanı bulmuşlardır.